top of page

שאלות ותשובות 

1- כיצד יעוץ התנהגות מתבצע?

יעוץ פסיכיאטרי וטרינרי (ובקיצור, יעוץ התנהגותי) נמשך בין שעה לשעה וחצי, זמן ארוך במיוחד בהשוואה לתחומים אחרים ברפואה הווטרינרית אשר נחוץ לניתוח כל קשת ההתנהגויות של החיה, לביצוע בדיקה קלינית "קלאסית", ולמתן אבחנה וטיפול אינדיבידואלי.

 

הטיפול ההתנהגותי כולל תרגילים (למשל, ביצוע משחק מסוים עם החיה) ו/או שינויים בסביבה (כמו להוסיף ארגז חול לחתול או מקום שינה חדש לכלב).

 

בהתאם לאבחון, יתכן כי המטפל יידרש לרשום בדיקות נוספות (בדיקת דם, CT, MRI ) או תרופות.

 

בכל המקרים, הטיפול נעשה בהסכמת הבעלים, תוך כיבוד אורח החיים של כל אחד ואחת, וכן מציאת פיתרון שממכבד את בעל החיים ורווחתו.

2- מדוע אין צורך לראות את החיה בבית כדי לאבחן ולטפל בה?

בדומה לפסיכיאטר או לפסיכולוג של בני אדם, גם וטרינר ההתנהגות עובד לרוב במרפאה שלו. כמו שהפסיכולוגית לא צריכה לראות את המטופל שלה בחיי השגרה שלו כדי לעזור לו, כך הווטרינר לא צריך לראות את החיה בסביבתה היומיומית.

יעוץ ההתנהגות מתקיים בזמן ובמרחב מיוחדים, מוגנים ומכובדים, המוקדשים לביטוי רגשי וקוגניטיבי וכן לתחילת הטיפול. בדיקת החיה במקום שונה מסביבתה היומיומית וחשיפתה לאינטראקציות שאינה מורגלת בהן יספקו מידע שימושי שלא נוכל להשיג בביקור בבית הלקוח.

 

כבר בדקות הראשונות של המפגש החיה תשדר מידע רב על מצבה הנפשי והקוגניטיבי ועל כישוריה, אם באמצעות שפת גוף ותנועה ואם באמצעות קרבה וכיוון המבט. בעת הפגישה הווטרינר יחלץ מידע משלים על שגרת החיה באמצעות שאלות לבעלים. 

3- מה מקבלים בסוף יעוץ ההתנהגות?

אחרי כל יעוץ, הבעלים מקבלים הסבר מפורט של אבחנה, הסבר, טיפול תרופתי והתנהגותי ופרוגנוזה (איזה שיפור אפשר לצפות ותוך כמה זמן נתחיל לראות שיפור). מלבד הסבר במהלך הפגישה, מכתב סיכום יישלח אל הבעלים בדוא"ל. במידה ויש צורך בטיפול תרופתי, הבעלים מקבלים בסוף הייעוץ את התרופה עצמה או מרשם לבית מרקחת. 

4- כמה פגישות החיה שלי צריכה?

כל מקרה לגופו, אבל בממוצע רואים את החיה פעמיים: יעוץ ראשון ומעקב אחד כעבור חודש-חודשיים. במקרים קשים יותר יש צורך במפגש נוסף לאחר מספר חודשים 

5- איך אני יודע שהחיה שלי צריכה וטרינר פסיכיאטר ולא מאלף?

המאלף מתעסק לרוב בחינוך או מנסה לפתור בעיות על ידי טכניקות של חינוך. 

כאשר הכלב סובל מהפרעה התנהגות או פסיכיאטרית אמיתית, טכניקות חינוכיות לא עוזרות. במקרה כזה, רק וטרינר פסיכיאטר, בעל ידע מקצועי והמעמיק בנושאים הקשורים לפעילות והפרעות של המוח, יכול לטפל בחיה.

לכן אם קיימת בעיה קשה והמפגשים עם מאלף לא עוזרים בטווח הקצר, יש לפנות מיד לוטרינר. לאחר האבחנה של הווטרינר, המאלף יוכל לתרום לביצוע הטיפול ההתנהגותי. אם אתם מתלבטים, אפשר לשאול את ד״ר סטפן בלואר – הוא תמיד ישמח לענות לכם.

6- האם אפשר ליצור קשר עם ד״ר סטפן בלואר במהלך הטיפול בין המפגשים?

כן! ד״ר בלואר זמין תמיד לעדכונים, שאלות והתייעצויות בדוא״ל או וואטסאפ.

תשובה מתקבלת תוך 24 שעות. אם יש צורך לשיחה טלפונית, קובעים יום ושעה כדי לדבר (ללא עלות).

7- אם עושים יעוץ וידאו (זום) איך משלמים ואיך מקבלים את המרשמים לתרופות?

אחרי שהייעוץ הסתיים, הבעלים מקבלים בדוא״ל או וואטסאפ סיכום ומרשם. משלמים בכרטיס האשראי דרך הטלפון למזכירה 

8- האם אני יכול לשלם בכרטיס אשראי?

כמובן

9- האם אפשר תשלומים ? 

בהחלט: עד שלושה תשלומים

10- האם יש עוד מטפלים במרפאה חוץ מד״ר סטפן בלואר? 

לא. המטפל ההתנהגותי היחיד במרפאה הוא ד״ר סטפן בלואר 

11- מה הדיפלומות ותואר של ד״ר סטפן בלואר 

מוזמנים לבדוק את כל הרקע האקדמי של דר בלואר כאן

bottom of page