בעקבות הנחיות משרד הבריאות, אנו נדרשים להישאר בבית עד כמה שניתן. בשביל הכלב של המשפחה מדובר בשינוי דרמטי, הן בשיתוף החלל הן בכמות האינטראקציות.
איך לשמור על רווחת הכלב – ולא פחות חשוב, הרווחה שלכם – במהלך התקופה הארוכה שעומדת לפנינו?
1. להגדיר לכלב מקום מנוחה אחד או שניים בתוך הבית. זה יכול להיות כרית, שמיכה, או מלונה. עדיף על הרצפה ובמקום פריפריאלי של החלל (פינת חדר או מאחורי רהיט, למשל).
2. לכבד את מקום המנוחה של הכלב כמקום ללא אינטראקציה. המטרה היא לספק לכלב מקום שבו הוא יוכל להתבודד לגמרי ללא הפרעה או הצקה. לכן כאשר הכלב במקום שלו לא נוגעים בו, לא משחקים אתו, לא מלטפים אותו. אם רוצים אינטראקציה יש לקרוא לכלב ולהזמין אותו לצאת מהמקום שלו. אם הוא בא, תיהנו ביחד, אבל אם הוא מסרב לבוא יש לכבד אותו ולהבין שלכלב לא תמיד יש סבלנות אלינו.
3. לשמור על קרבה מאוזנת בין הכלב לבעליו. אם אנו צריכים להיות באותו חלל לזמן ארוך, רצוי לשמור על מרחק מאוזן בינינו לכלבנו. לכן יש לבקש מהכלב לחזור למקומו ולהישאר בו או לפחות לא להתקרב אלינו ממרחק מסוים כאשר אנחנו בבית.
4. לשמור על רגעים של הנאה הדדית. באופן קבוע במהלך היום אפשר לעשות הפסקות בעבודתנו וליהנות עם כלבינו במשחקים או טיולים.
5. אם יש ילדים בבית, להסביר להם שהכלב הוא בן משפחה כמו כולם וצריך את הפרטיות שלו. הוא לא תמיד רוצה לשחק או להתלטף וזה בסדר.
6. כאשר אתם יוצאים מהבית, לא להיפרד מהכלב. בשבילו זה לא רלוונטי ואתם רק משדרים רגשות מדאיגים ועלולים גם להדאיג את הכלב.
7. כאשר אתם חוזרים הביתה תקבלו את הכלב באופן נורמלי ללא התלהבות יתר כדי למנוע מרגשות שגם עלולים עם הזמן להדאיג את הכלב.
אם תשמרו על העקרונות הבסיסיים המתוארים, הכלב שלכם יעבור את התקופה הקשה הזו וגם יחזור לשגרה בקלות רבה יותר!
רק בריאות ולא לשכוח: לפי הידע המעודכן של היום בעלי חיים המחמד שלנו לא יכולים להידבק בנגיף Covid-19 ואנחנו לא יכולים להדביק אותם.
Comments